Спорт

Како је Кансело својим егом затворио врата код Пепа Гвардиоле

Иако је важио и још увек важи за једног од најбољих бекова на свету, шпански медији открили су разлог због којег Португалац Жоао Кансело није успео да избори своје место у тиму Манчестер ситија
Како је Кансело својим егом затворио врата код Пепа ГвардиолеGetty © Clive Rose

Утисак је да се Кансело привикао у Барселони и да ће "Блауграна" врло вероватно бити његов дом и у наредним сезонама.

Бројни европски медији наводе да ће каталонски тим направити договор за перманентан трансфер са Манчестер ситијем и платити 15 милиона за португалског бека.

Многи љубитељи фудбала мишљења су да је Кансело идеалан за Гвардиолине "грађане" и да би требало да се врати у енглески тим, али до тога извесно неће доћи.

Као главни разлог, наводи се специфичан темперамент и его португалског фудбалера, који је "кумовао" свађи са Пепом Гвардиолом.

Наиме, како преноси шпански новинар Марти Перарнау, однос Кансела и Гвардиоле нарушен је након једног меча у којем је шпански стручњак одлучио да уместо Кансела, меч започне са Риком Луисом.

"Кансело је био видно незадовољан и захтевао је да игра", започео је Пернау.

"Рекао је Пепу: Ја сам Жоао Кансело и ја морам да играм, а не неки клинац. Гвардиола је на то имао врло јасан негативан одговор, након чега је Кансело напустио екипу."

Имао је шпански новинар занимљив коментар на партије које Португалац пружа и у новом клубу.

"Када Жоао има самопоуздања и када се осећа 'згодним', онда тако и игра, најбољи пример је меч са Портом у Лиги шампиона. Ипак, када се осећа 'ружним', онда се то драстично одрази на терену."

Током каријере, Кансело је још играо и за Бајерн, Јувентус, Бенфику, Валенсију и Интер.

image
VV inauguration
banner