Спорт

Клоп одушевљен дербијем: Никада нисам видео Сити да се овако мучи

Менаџер Ливерпула, Јирген Клоп, одушевљен је утакмицом са Манчестер ситијем
Клоп одушевљен дербијем: Никада нисам видео Сити да се овако мучиGetty © Michael Regan

Фудбалери Ливерпула и Манчестер ситија ремизирали су на Енфилду у дербију 28. кола Премијер лиге.

Водећи гол за госте данас је постигао Џон Стоунс у 23. минуту, док је изједначење свом тиму донео Алексис Мекалистер у 50. минуту са беле тачке.

"Сензационално! У првих десетак минута смо били мало погубљени јер је Манчестер Сити био директнији, али друго полувреме је дефинитивно најбоље које смо икад одиграли против Ситија. Они су имали стативу али смо ми морали да дамо два или три гола. Фантастична фудбалска утакмица. Одушевљен сам", рекао је Клоп.

Немац сматра да су "редси" доказали да им је место у самом врху Премијер лиге.

"Доказали смо данас да смо апсолутно заслужено ту где јесмо. Борићемо се за титулу и видећемо шта ћемо добити на крају. Мислим да никада нисам видео Сити да се мучи као што је то био случај данас. Били смо фантастични. Само треба да наставимо са добрим стварима које смо радили данас", рекао је Клоп.

Он тврди да је морао бити суђен пенал за Ливерпул у последњем минуту након старта Докуа над Макалистером.

"Био је пенал 100 одсто. За све фудбалске људе на планети. Оно је 100 одсто фаул на било ком делу терена и вероватно жути картон приде. Сви људи около који су видели снимак су викали да је чист пенал. Али знам да ће нам наћи неко објашњење. Можда ће се сакрити иза објашњења и фразе да није била очигледна ситуација за гол. Наравно да је био пенал, али нисмо га добили и идемо даље", закључио је Клоп.

image
VV inauguration
banner