Спорт

Пуних осам година Ђоковићеве суверене владавине!

Најбољи тенисер свих времена поставио још један рекорд који ће тешко бити надмашен
Пуних осам година Ђоковићеве суверене владавине!© Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Новак Ђоковић овог понедељка започео је 416. седмицу на првом месту АТП ранг-листе.

Ђоковић је наставио да повећава свој учинак и заокружио је пуних осам година владавине једним од најтежих и физички најзахтевнијих спортова.

Новак је и даље на 9.675 бодова и има 870 више од првог пратиоца Карлоса Алкараза.

Новак је наставио да повећава сопствени рекорд и од раније је познато да ће на тениском трону остати најмање до 8. априла, а до тада ће скупити 419 недеља и са 36 година и 322 дана оборити рекорд Роџера Федерера као до сада најстаријег тенисера на првом месту.

И не само то, него има прилику и да додатно увећа предност над најближим пратиоцима уколико буде забележио добар резултат на мастерсу у Индијан Велсу, а можда и у Мајамију који следи одмах потом.

То је још један у низу рекорда које ће држати највећи играч свих времена (ГОАТ), па сада и не делују нереално речи његовог оца Срђана да би први могао да буде и 500 недеља.

С обзиром на то да такмичење у калифорнијској пустињи траје две седмице, није било промена на ранг-листи овог понедељка.

Иза водећег двојца следе Италијан Јаник Синер, руски тенисери Данил Медведев и Андреј Рубљов, Немац Александер Зверев, Холгер Руне из Данске и Пољак Хуберт Хуркач.

Норвежанин Каспер Руд је девети, док најбољих десет на свету комплетира Аустрилијанац Алекс де Минор.

Када је реч о осталим српским тенисерима, Ласло Ђере је 36. на свету, Душан Лајовић је округло 20 позиција ниже, док Миомир Кецмановић после прошлонедељног напретка заузима 47. место на АТП ранг-листи.

Хамад Међедовић је тренутно 119. играч света.

image