Спорт

Србин бољи и од Месија - Јовељић опет "запуцао" у МЛС лиги, незаустављив је

Српски нападач био је стрелац у још једном мечу у дресу Лос Анђелес Галаксија
Србин бољи и од Месија - Јовељић опет "запуцао" у МЛС лиги, незаустављив јеGetty © John Todd/ISI Photos / Contributor

Некадашњи нападач Црвене звезде и повремени репрезентативац Србије Дејан Јовељић наставио је да пружа одличне партије на почетку нове сезоне МЛС лиге.

Јовељић је за Лос Анђелес Галакси био стрелац већ у трећем минуту утакмице против Сент Луис Ситија (3:3) и тако стигао до четвртог поготка на четвртом меч у сезони!

Одлично се снашао Јовељић у шеснаестерцу ривала када је примио лопту са левог крила, примио је и потом сместио у мрежу ривала, чиме је потврдио да се налази у одличној форми.

Тако је Јовељић стигао на деобу првог места листе стрелаца са сјајним Луис Суарезом, легендарним нападачем који је носио дресове Ајакса, Ливерпула, Барселоне и Атлетико Мадрида. Њих двојица имају по четири поготка, али је предност на табели ипак дата Уругвајцу због већег броја асистенција.

Интер Мајами, за који наступа и Лионел Меси (али који није имао тако успешан почетак сезоне), тренутно је водећи у целој МЛС лиги са 10 бодова из првих пет мечева, док је Лос Анђелес Галакси освојио шест из четири меча.

Јовељићев тим тако заузима четврто место у Западној конференцији, а првих седам тимова ће се током јесени директно пласирати у плеј-оф.

image