Спорт

Сабаленка донела неочекивану одлуку после смрти дечка – навијачи је осуђују, а колегинице бране

Једна од најбољих тенисерки данашњице донела неочекивану одлуку после велике трагедија која је задесила у Мајамију
Сабаленка донела неочекивану одлуку после смрти дечка – навијачи је осуђују, а колегинице бранеGetty © Graham Denholm / Stringer

Арина Сабаленка одлучила је да наступи на турниру у Мајамију упркос трагедији која јој се догодила.

Константин Колцов, некадашњи белоруски хокејаш и Сабаленкин дечко, извршио је самоубиство у понедељак.

То је друга трагедија коју је Арина доживела у свега пет година, након смрти оца.

Иако се очекивало да ће одустати због трагичног догађаја, двострука гренд слем шампионка је одлучила да наступи на такмичењу, али се неће појављивати пред новинарима.

Она је у уторак одрадила први тренинг након смрти партнера на којем се појавила у потпуно црној опреми.

Због оваквог потеза навијачи су је критиковали на друштвеним мрежама, иако је јасно да се свако са тугом носи другачије.

Сабаленка ће у Мајамију наступити у четвртак, а ривалка ће јој бити Шпањолка Паола Бадоса, иначе њена велика пријатељица.

Две тенисерке се друже ван терена, играле су и у дублу заједно и биће занимљиво видети какав ће бити ток меча само 72 сата након што је Сабаленкин дечко починио самоубиство.

Новинари су Бадосу одмах након дуела против Симоне Халеп питали о ситуацији са Сабаленком.

"Мислим, не желим да причам о томе, али наравно да ми је то велика пријатељица. Много смо причале јуче, а иста ствар је и јутрос. Знам добро кроз шта пролази, знам целу ситуацију и знам шта се дешава", поручила је Бадоса на конференцији за медије.

Она је истакла да не жели много да открива због обећања Белорускињи.

"Ово је и за мене шокантно кроз шта пролазим јер је она моја најбоља пријатељица. Не желим да пати, а ово је веома тешка ситуација", признала је 26-годишња Шпанкиња те додала да јој је непријатно играти против своје најбоље пријатељице, посебно у оваквом тренутку.

Истовремено, тениски свет се ујединио и пружио подршку Сабаленки, а у томе је предњачила прослављена Данкиња Каролина Возњацки која је понудила своју помоћ.

Дуел другог кола турнира у Мајамију између Сабаленке и Бадосе на програму је у четвртак од 16 сати по средњоевропском времену, као први на Централном терену.

image