Спорт

Здјелар за РТ Балкан: Црвени картон "угасио" Србију, ми и Руси смо братски народи

Везиста ЦСКА из Москве и репрезентације Србије прокоментарисао је за РТ убедљив пораз "орлова" у Москви
Здјелар за РТ Балкан: Црвени картон "угасио" Србију, ми и Руси смо братски народи© RT Balkan / Dimitrije Mihajlović

Фудбалска репрезентација Србије доживела је убедљив пораз против Русије 4:0 у пријатељском сусрету одиграном у Москви.

Русија је приказала одличну игру, казнила све грешке "орлова", нарочито пенал и црвени картон које је скривио Милан Гајић у 20. минуту утакмице.

Потез играча ЦСКА из Москве био је пресудан, а у то верује и његов клупски саиграч и везиста Србије, Саша Здјелар. Он је у изјави за РТ истакао баш тај тренутак као одлучујући.

"Сигуран сам да је утакмица до тог момента била добра. Тај црвени картон је угасио Србију после тога је било јако тешко да играмо и да се такмичимо. Играч више на овом нивоу много значи, као што сте видели. У тојс итуацији смо имали и црвени и пенал. Имали смо неке моменте, Лука и Мијат су имали неке шансе. Да смо их искористили, можда смо могли некако да се вратимо у утакмицу. Много је тешко са играчем мање на овом нивоу", почео је Здјелар.

"Сигуран сам да би утакмица била много боља да се ово није догодило. Зато бих се захвалио и српским и руским навијачима који су дошли јер мислим да смо ми братски народи и то треба да одржавамо."

Некадашњи играч Партизана је похвалио руску селекцију за њихов наступ.

"Они су жељни оваквих утакмица и великих репрезентација као што је Србија. Данас су показали својој нацији добру утакмицу. Имају јако добру репрезентацију и знам све те момке, али мислим да ми данас нисмо били на нивоу."

image
VV inauguration
banner