Спорт

Српски студенти на стадиону у Москви: Десетине хиљада нас исте вере, застава и пуног срца!

На стадиону "ВТБ арена" у Москви у четвртак се одржава пријатељска утакмица између Србије и Русије на којој ће осим руских навијача присуствовати и велики број српских студената који студирају у различитим градовима Русије
Српски студенти на стадиону у Москви: Десетине хиљада нас исте вере, застава и пуног срца!© RT Balkan

Како каже за РТ Балкан Маја Ђорђевић, српска студенткиња из Москве, студенти очекују пун стадион на којем ће се орити песме српских и руских навијача, невероватну атмосферу пуну братске љубави пре, током и после утакмице.

"Ово је моја прва утакмица на тако великом стадиону, још и са репрезентацијом моје родне Србије и наше братске Русије. Веома сам узбуђена. Већ нервозно чекам утакмицу са картом у руци, срце убрзано куца. Спремна сам да навијам и певам из свег гласа заједно са браћом Русима", узбуђено прича Маја.

Слично мишљење дели и српски студент из Москве Немања Дешић, који каже да очекује да ће пријатељска утакмица између Србије и Русије бити веома интересантна.

"Искрено, доста сам узбуђен, јер играју два братска тима и народа која се међусобно воле и поштују. Верујем да ће утакмица бити ватрена, а атмосфера још ватренија. Заставе су увелико спремне, као и навијачко расположење. Руских навијача ће бити више, али ми ћемо бити гласнији, то је сигурно", истиче Дешић.

Ова утакмица, како каже Маја, доказује искрено пријатељство Руса и Срба јер је ово једини меч на којем ће навијачи са обе стране певати и навијати заједно у загрљају.

"Десетине хиљада нас исте вере, истих боја застава, пуног срца – сви на једном стадиону! За мене је ово више од обичне утакмице. Ово је окупљање два братска народа која славе своје пријатељство и своју међусобну љубав", наглашава Ђорђевићева.

На питање за кога ће Срби навијати током утакмице, Маја и Немања одговорили су јасно и гласно:

"За наше "орлове", наравно! Русија је свима нама Србима јако блиска срцу, нарочито нама – српским студентима у Русији, које је ова земља тако великодушно примила у своју земљу раширених руку и дала нам толико могућности. Стога сам сигурна да неће бити никаквих звиждука ако руска репрезентација постигне гол и зато сматрам да крајњи резултат и није толико важан, колико присуствовати и осетити ту атмосферу коју очекујем на стадиону", наглашава Ђорђевићева.

image