Спорт

Осми дан Мундијала: Хрвати морају да победе, "дан Д" за Немачку против Шпаније

Расплет у другој фази Светског првенства увелико траје, иако је тек друго коло, а у недељу се играју утакмице у групама Е и Ф
Осми дан Мундијала: Хрвати морају да победе, "дан Д" за Немачку против ШпанијеGetty © Christopher Pike / Stringer

У 11 часова програм отварају Јапан и Костарика, три сата касније састају се Белгија и Мароко, док од 17.00 играју Хрватска и Канада.

Дан ће затворити Шпанија и Немачка великим дербијем од 20 сати, који би могао да буде одлучујући у тој групи.

Група Е

Очи фудбалског света биће упрте у стадион "Ел Бајт" од 20.00 по средњоевропском времену када ће се састати "црвена фурија" и "маншафт" јер, у случају победе Шпаније, Немачка може да пакује кофере већ после две утакмице.

Немци су поражени од Јапана у уводном колу и то после преокрета (2:1), док су Шпанци у складу са надимком прегазили Костарику – 7:0.

Екипа Луиса Енрикеа тријумфом би могла да се придружи Француској, која је већ обезбедила осмину финала.

То би исто могао да уради и Јапан, који први игра са Костариком и нова три бода би значила да ћемо "самураје" гледати у нокаут фази.

Standings provided by Sofascore

Група Ф

Три сата после Јапанаца на терен ће изаћи једна од најбољих екипа на свету – Белгија се састаје са Мароком. Белгијанци су победили Канаду на премијери, иако нису заслужили, па су направили добар корак ка пласману даље.

Мароко има један бод из првог кола, када је одолео Хрватској и сачувао шансе да се бори за једно од прва два места.

Хрвати, актуелни светски вицешампиони, нису блистали против Мароканаца и сада ће морати да буду на нивоу уколико желе победу. Противник је Канада, која је одушевила брзином и борбеношћу.

Екипа Златка Далића има императив победе и ако се то не деси, питање је да ли ћемо "ватрене" гледати у наставку шампионата.

Standings provided by Sofascore
image