Спорт

Јужнокорејски фудбалер пуштен из истражног притвора у Кини

Јужнокорејски фудбалер Сoн Јун-хо, који је скоро годину дана био у истражном притвору у Кини због оптужби за мито, ослобођен је и враћен у своју земљу, саопштено је данас из јужнокорејског министарства спољних послова
Јужнокорејски фудбалер пуштен из истражног притвора у КиниGetty © Son Jun-ho

Бившег репрезентативца Јужне Кореје који је професионално играо у Кини, кинеске власти су притвориле у мају 2023. године на аеродрому у Шангају због сумње да је примао мито.

Јужнокорејско министарство спољних послова потврдило је да се Сон вратио у Јужну Кореју, али није дало више детаља о томе када се вратио и да ли су оптужбе против њега доказане.

Позивајући се на неименоване изворе, јужнокорејски лист "Чосун Илбо" пренео је да се Сон данас поподне вратио у своју земљу.

"Комуницирамо са кинеским властима кроз различите канале како бисмо затражили њихову сарадњу у обезбеђивању брзог и поштеног процеса за Сина. Такође смо у блиској комуницији са његовом породицом која је у Јужној Кореји", наводи се у саопштењу јужнокорејског министарства спољних послова.

Сон је играо за кинески клуб Шандонг тајшан и са тим клубом из Ђинана је освојио фудбалско првенство Кине 2021. године.

Хонгконшки лист "Саут Чајна Морнинг Пост" објавио је прошле године да се оптужбе за подмићивање односе на сумњиво намештање утакмица у које је умешан и тренер тог тима Хао Веи.

Син (31) је играо седам сезона за јужнокорејске Поханг стилерс и Јеонбук Хјундаи моторс пре него што се придружио Шандонг тајшану 2021. године потписавши четворогодишњи уговор.

За репрезентацију Јужне Кореје је играо 18 пута, укључујући и на Светском првенству одржаном 2022. године у Катару.

image
VV inauguration
banner