Спорт

Контроверзна одлука - Габигол суспендован због преваре на антидопинг тесту

Фудбалер Фламенга Габријел Барбоса суспендован је на две године због преваре на антидопинг тесту, саопштила је Бразилска управа за допинг контролу
Контроверзна одлука - Габигол суспендован због преваре на антидопинг тестуGetty © Daniel Castelo Branco/Eurasia Sport Images

Британски медији наводе да је Барбоса (27), који је познат као Габигол, отежао у априлу 2023. године извођење антидопинг теста дан пре утакмице.

"Барбоси је судио Антидопинг спортски суд правде. Већином гласова је одлучено да је дошло до кршења антидопинг правила и покушаја преваре", саопштила је Бразилска управа за допинг контролу.

Бразилски медији наводе да је пет судија гласало да фудбалер буде суспендован док су четворица била против.

Двогодишња суспензија бразилском фудбалеру истиче осмог априла 2025. године. Он може да се жали Суду за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани.

"Никада нисам покушао да опструирам или починим превару на било каквом тесту и верујем да ће виши суд да ме ослободи. Од почетка фудбалске каријере, увек сам поштовао правила и никада нисам користио забрањене супстанце. Подвргнут сам десетинама тестова и сви су били негативни", објавио је Барбоса на друштвеној мрежи Икс.

Нова сезона у бразилској Серији А почиње 13. априла.

Барбоса (27) је члан Фламенга од 2020. године, а пре тога је играо за Сантос, Бенфику и Интер из Милана.

За репрезентацију Бразила је од 2016. до 2022. године одиграо 18 утакмица и постигао је пет голова.

Са репрезентацијом Бразила освојио је златну медаљу на ОИ у Рио де Жанеиру 2016. године.

image