Спорт

Јовић добија све више минута у Мајамију, нови дабл-дабл Васе Мицића

Кошаркаши Мајамија савладали су Вашингтон 119:107, док је Шарлот изгубио од Клиперса 130:118, уз одличне партије српских репрезентативаца Николе Јовића и Василија Мицића
Јовић добија све више минута у Мајамију, нови дабл-дабл Васе МицићаGetty © Jacob Kupferman

Мајами се и даље бори да избегне плеј-ин, односно да заврши први део НБА сезоне на једном од првих шест места на Истоку, а важан корак ка циљу направили су тријумфом над нејаким Вашингтоном.

Српски репрезентативац Никола Јовић учврстио је своје место међу стартерима - овога пута играо је више од 20 минута и за то време постигао 12 поена, уз 8 скокова и 4 асистенције.

Кошаркаши Хита питање победника решили су у другој и трећој деоници, а најефикаснији на мечу био је Тери Розије са 27 поена, док је Бам Адебајо додао 22, колико је постигао Џордан Пул у пораженој екипи.

Минуте је још једном добио и Тристан Вукчевић, који је за Визардсе постигао 3 поена и уписао по два скока и асистенције.

Мајами је и даље седми на Истоку, али са само победом мање од шестопласиране Индијане.

Шарлот је поново изгубио, али је Васа Мицић још једном остварио дабл-дабл учинак.

Некадашњи МВП и двоструки шампион Евролиге убацио је 10 поена и поделио 13 асистенција, али су Хорнетси поражени од Клиперса, који су се тако учврстили на четвртом месту на табели Запада.

Рајаковићев Торонто поражен је на свом терену од Филаделфије 135:120, Лука Дончић убацио је 47 поена у тријумфу Даласа у Хјустону 125:107, док су у поентерском обрачуну Карија (33) и Вембањаме (32) Вориорси изашли као победници у Сан Антонију 117:113.

image
VV inauguration
banner