Спорт

Рапсодија Богдана Богдановића - "решетао" Јанисов тим, али није могао сам

Репрезентативац Србије је одиграо један од најбољих мечева у НБА каријери и то против некадашњих шампиона, али Атланта је свеједно уписала пораз пред својим навијачима
Рапсодија Богдана Богдановића - "решетао" Јанисов тим, али није могао самGetty © Kevin C. Cox / Staff

Кошаркаши Атланте изгубили су од Милвокија 113:122 на домаћем терену упркос феноменалној партији Богдана Богдановића.

Репрезентативац Србије је био у сјајном расположењу, па је био најбољи појединац на мечу са чак 38 убачених поена, 10 скокова и четири асистенције, а за 37 минута на паркету имао је и једну украдену лопту.

На све то, Богдановић је убацио пет тројки из девет покушаја, укупно је шутирао 52% из игре, али ни његово "затрпавање" коша Бакса није било довољно Хоксима да стигну до тријумфа.

Насупрот Богдановићу, сјајну партију је пружио некадашњи МВП и НБА шампион Јанис Адетокунбо, који је уз 36 поена имао и 16 скокова и осам асистенција. Управо су Грк и Србин након меча решили да размене дресове по узору на фудбалере.

Но, Богдановић у свом тиму није имао праву подршку. Дежонте Мареј је убацио 20 поена, а Диандре Хантер тек 13. Са друге стране, за Милвоки су одлични били Крис Мидлтон са 21 поеном и Патрик Беверли са 18.

Атланти је ово први пораз после четири узастопне победе, а са скором 34-40 је на 10. месту Истока и извесно је да ће играти у плеј-ину, мада је сада остала иза деветопласираног Чикага који има учинак 35-39.

Милвоки је поприлично сигуран на другом месту Источне конференције пред последњих осам мечева у регуларном делу сезоне.

image
VV inauguration
banner