Спорт

Чувени Рој Кин Холанда назвао играчем из четврте лиге, Гвардиола му поручио: Људи брзо заборављају

Најбољи нападач данашњице пролази кроз најтежу кризу од доласка на "Етихад"
Чувени Рој Кин Холанда назвао играчем из четврте лиге, Гвардиола му поручио: Људи брзо заборављајуGetty © Robbie Jay Barratt - AMA / Contributor

Ерлинг Браут Холанд, центарфор Манчестер ситија, нашао се на мети критика после још једне бледе партије у дербију Премијер лиге против Арсенала.

Холанд је наставио голгетерски пост у мечу који је завршен без голова (0:0), а који је Ливерпулу омогућио да се врати на прво место.

Један од најоштријих приликом критиковања био је легендарни играч Манчестер јунајтеда Рој Кин, који је рекао да Норвежанин у последње време игра на нивоу играча из Лиге 2, четвртог по рангу такмичења у Енглеској.

Менаџер Ситија Пеп Гвардиола стао је у одбрану момка који је већ оборио многе голгетерске рекорде.

"Изненађен сам да то долази од бившег фудбалера", рекао је Гвардиола коментаришући изјаву Роја Кина.

"Не пада ми напамет да се расправљам са њим. То је као да ја кажем да он (Кин, прим. аут) менаџер за другу или трећу лигу. Чудно је како људи заборављају брзо. Проблеми са којима се играчи сусрећу данас, све то пролазили су стручни коментатори некад", алудирао је Шпанац на то да су и Кин, али и остали бивши фудбалери запослени на енглеским ТВ станицама, својевремено пролазили кроз кризу форме и резултата.

"Промашивали су и шансе, промашивали су хиљаде милиона пута и наравно да им није било пријатно када су због тога били критиковани."

У трци за "Златну копачк" Премијер лиге, Холанд са 29 голова на 35 утакмица и даље има предност у односу на прве пратиоце – Доминика Соланкеа, Мохамеда Салаха и Олија Воткинса, који су постигли по два гола мање.

Међутим, јасно је да је некадашњи играч Лајпцига и Борусије Дортмунд у озбиљној кризи, пошто није дао гол на осам од претходних 11 утакмица.

image
VV inauguration
banner