Спорт

Де Брујне водио "грађане" до тријумфа на "Селхурсту"

Манчестер сити наставио је шампионску трку са Арсеналом и Ливерпулом победом над Кристал Паласом у гостима 4:2
Де Брујне водио "грађане" до тријумфа на "Селхурсту"Getty © Andrew Kearns - CameraSport

У почетку су се мучили, али када су "грађани" ухватили залет - дошли су до лаке победе у јужном Лондону против Паласа.

Ерлинг Холанд и Кевин де Брујене, који су одмарали у прошлој утакмици против Астон Виле, почели су у стартних 11, а Белгијанац је био и најбољи појединац сусрета.

Домаћин је одлично ушао у меч и повео још у трећем минуту, када је Матета искористио додавање Вортона.

Де Брујне је био покретач свих акција Ситија, а понеке је и сам завршавао. Једну од таквих претворио је у прелеп погодак у 13. минуту.

Палас се определио на одбрану свог гола, али су претили из контри, па је Ају у финишу првог полувремена погодио пречку гостију.

Рико Луис је на старту другог дела донео предност "грађанима", а онда је Де Брујне пронашао Холанда, којем није било тешко да постигне 19. погодак у сезони.

Де Брујне се до краја утакмице још једном уписао у листу стрелаца, после добре акције и асистенције Родрија, чиме је крунисао бриљантну партију против "орлова".

Коначан резултат меча - 2:4 - поставио је резервиста Едуар у 86. минуту утакмице.

Сити се сада, макар привремено, придружио Ливерпулу на првом месту на табели Премијер лиге - обе екипе имају по 70 бодова, док је Арсенал скупио 68.

"Тобџије" нешто касније гостују у Брајтону, док Ливерпул у недељу игра дерби Енглеске - против Манчестер јунајтеда на "Олд Трафорду".

image
VV inauguration
banner