Спорт

Јокићев трипл-дабл против Богдановића - зато је Никола МВП, а Денвер први на Западу

Кошаркаши Денвера убедљиво су савладали Атланту 142:110 и на тај начин преузели прву позицију на табели Западне конференције, само неколико утакмица пре завршетка регуларног дела сезоне
Autor: YouTube / Denver Nuggets

Никола Јокић је поново био сјајан у победи Нагетса, па је за само 30 минута на терену успео да забележи нови трипл-дабл, 25. ове сезоне.

Јокић је убацио 19 поена уз 14 скокова и 11 асистенција, а иако је имао нешто слабији проценат шута (6/13), био је и далеко концентрисанији на разигравање саиграча.

На супротној страни, у тиму Атланте, одличан је био и Богдан Богдановић, који је окончао сусрет са 18 поена, два скока и две асистенције, а убацио је и три тројке из четири покушаја.

Ипак, Денвер је све време показивао због чега је НБА шампион. Кентавијус Калдвел Поуп је водио Нагетсе са 24 поена, Мајкл Портер Јуниор је убацио 20, док су и Реџи Џексон са 18 и Џамал Мареј са 16 били запажени.

У тиму Хокса, Клинт Капела је био најбоља са 19 поена и 12 скокова, док је као Богдановић 18 поена убацио и Диандре Хантер. Након ове победе, Денвер је лидер на Западу са скором 54-24, Минесота је одмах иза са 53-24, а Нагетсима су остале још четири утакмице до краја регуларног дела сезоне.

Управо ће један од тих мечева играти против Минесоте, а чекају их и дуели против Јуте, Сан Антонија и Мемфиса.

image
VV inauguration
banner