Спорт

Американац извређао Јокића: Он је најгори МВП у последњих 40 година

Никола Јокић ове сезоне граби ка трећој МВП награди у НБА лиги у последње четири сезоне, пошто поново доминира у дресу Денвера
Американац извређао Јокића: Он је најгори МВП у последњих 40 годинаGetty © AAron Ontiveroz / Contributor

Очекује се да ће чак 85 од 100 гласача за МВП-а дати свој глас баш Србину, али некадашњи кошаркаш Гилберт Аренас верује да је Јокић најгори МВП у последњих 40 година.

Он је у једном подкасту истакао да нема ничег историјског у томе што ради Јокић, а његове речи довеле су до бурних реакција на друштвеним мрежама.

"Јокић је вероватно, статистички гледано, најгори МВП добитник у последњих 40 година. Када причате о најкориснијем играчу, играчи који су добијали ту награду, њихови тимови су први или други у лиги. Када је Мајкл Џордан то добио у моменту када је Чикаго био седми у лиги, имао је просек од 35 поена, 6 скокова и 5 асистенција, уз 3 украдене лопте по мечу. Био је лидер по броју поена и украдених лопти, историјска година и то има смисла. Када је Расел Вестбрук освојио Оклахома је била 10. у лиги, али је он имао трипл-дабл у просеку. Урадио је нешто невероватно, нешто што нико од Оскара Робертсона није успео", рекао је Аренас и додао:

"Када је Јокић 2021. освојио награду, Денвер је био пети укупно гледано, он је имао 26 поена, 8 скокова и 10 асистенција по мечу, шта је историјски по томе? Центар који је умало забележио трипл-дабл у просеку. Замало, значи није успео, него је био близу, дали су му. Друга МВП титула је била када је Денвер био на 10. место у целој лиги, 28 поена, 8 скокова и 13 асистенција, шта је историјски по томе?"

Мада, поставља се логично питање - шта је толико корисно било у МВП сезонама играча чији су тимови били далеко од најбољих, упркос тако добрим појединачним учинцима најкориснијег играча?

image
VV inauguration
banner