Спорт

Влаховић: Желим да освојим Златну лопту, новац ме не интересује

Српски голгетер открио је на који начин размишља и инсинуирао да овог лета неће мењати средину
Влаховић: Желим да освојим Златну лопту, новац ме не интересујеGetty © Valerio Pennicino / Stringer

Фудбалер Јувентуса Душан Влаховић један је од играча који се већ одавно помиње међу онима који би наредног лета могао да промени средину и буде део неког великог трансфера.

Репрезентативац Србије је и један од многих који се помиње као могуће појачање Пари Сен Жермена у случају да Килијан Мбапе напусти тај клуб. Иако Влаховић није много говорио о својој будућности, он је у интервјуу за француски "Екип" имао неколико занимљивих изјава. Попут оне како се сама игра мењала.

"Нисам ја Нејмар, Азар или Меси, па да кад ме видиш кажеш ’вау, какав фудбалер’. Али какав год да је профил, нападач је фундаментално важан у тиму. Ако нападач игра добро, цео тим игра добро", каже Влаховић за француски лист.

Он је голгетер фокусиран на голове, којих је ове сезоне у Серији А постигао 16 и тренутно је други стрелац шампионата, иза Лаутара Мартинеза (23 поготка).

"Прошле сезоне се физички нисам осећао добро, па је било тако како је било. Заиста сам се патио. Ове сезоне се осећам добро, то је једина ствар која се променила, све друго је исто. Напорно радим, фокусирам се на опоравак. Ове сезоне сам дао 17 голова, рачунајући и Куп Италије, али могао сам и много више."

Србин је најбољи играч Јувентуса ове сезоне, али његове амбиције су далеко веће и од тога.

"Неко игра за новац, мене то не интересује. Желим да будем играч кога ће људи да памте. Сањам да освојим Златну лопту. Али прво мора много тога да се поклопи. Наравно, Златна лопта је циљ. Играш за славу и трофеје", самоуверен је 24-годишњи фудбалер који ипак инсинуира да овог лета неће мрдати из торинске "старе даме".

"Видео сам у новинама, али не знам ништа. Тренутно размишљам само о томе како да се припремим за добру сезону. Моја будућност? Две године су прошле овде и срећан сам у Јувентусу. То је мој одговор - хоћу прво да освојим нешто важно у Јувентусу. После ћемо да причамо", поручио је Влаховић.

image