Спорт

Тимбервулвси почистили Финикс и мирно чекају Јокића, Дончићев трипл-дабл недовољан против Клиперса

Кошаркаши Минесоте прва су екипа која се пласирала у другу рунду плеј-офа НБА лиге, пошто је "почистила" тим Финикса - 122:116. Клиперси вратили брејк у Даласу и изједначили на 2:2 - 116:111. Индијана и други пут боља од Милвокија на свом терену, за вођство од 3:1 у серији - 126:113

Добре игре у лигашком делу сезоне кошаркаши Минесоте наставили су и у плеј-офу, па су са убедљивих 4:0 прегазили екипу састављену од звезда - Финикс сансе.

Тимбервулвси су и други пут узастопно славили у Аризони, овога пута 122:116, чиме су показали да су заслужено били у врху Запада.

Подвиг гостију је већи ако се у обзир узме чињеница да су Санси у првом полувремену имали 15 поена предности, али Букер и Дурент нису могли сами против расположених "вукова".

Девин Букер је убацио 49 поена, а Кевин Дурент 33, али ни то није било довољно да се заустави Минесота, у чијим редовима је поново био најбољи Ентони Едвардс са 40 поена.

Минесота је прва екипа која је прошла у другу рунду плеј-офа, а наредни противник ће им бити бољи из дуела између Денвера и Ел-Еј лејкерса.

Нагетси воде 3:1 у серији и наредне ноћи имаће нову меч лопту за пласман у други круг, али овога пута пред својим навијачима.

Очекивано, велика борба води се у серији између Даласа и Клиперса, а тим из Лос Анђелеса прошле ноћи направио је брејк и изједначио у серији на 2:2.

Два најбоља играча Мавса одиграла су одличан меч - Кајри Ирвинг је убацио 40 поена, а Лука Дончић уписао трипл-дабл (29 поена и по 10 скокова и асистенција), али то није било довољно да се зауставе Клиперси - 116:111.

Гости су водили од почетка меча, а прву четвртину добили су резултатом 39:16.

Ипак, домаћин се вратио у игру до краја треће деонице, али су Клиперси одбили напад и вратили предност домаћег терена на своју страну.

Најбољи у победничкој екипи били су Пол Џорџ и Џејмс Харден са по 33 поена.

Индијана је још једном савладала екипу Милвокија на свом терену (126:113) и повела 3:1 у серији на Истоку.

Бакси и даље играју без повређеног Јаниса Адетокунба, што су Пејсерси искористили и на крилима Мајлса Таренера (29 поена) и Тајриса Халибартона (24 поена) прете да на старту плеј-офа елиминишу једног од најозбиљнијих кандидата за титулу.

image