Спорт

Барселона у драми до "брејка" у Пиреју, Макаби из Београда хоће на Фајнал-фор

Кошаркаши Барселоне повели су 2-1 у четвртфиналној серији Евролиге, пошто су у Пиреју стигли до "брејка" савладавши домаћи Олимпијакос 82:80
Барселона у драми до "брејка" у Пиреју, Макаби из Београда хоће на Фајнал-форGetty © Panagiotis Moschandreou / Contributor

Барселона је до важног тријумфа на гостовању стигла после чак 45 минута кошарке и поена постигнутих на секунд пре краја сусрета.

У Пиреју је на снази била "резултатска клацкалица" током читавог меча, да би у неизвесној завршници Олимпијакос пропустио шансу да реши меч у своју корист.

Грци су водили 69:63 на минут и 52 секунде пре краја, али су од тада постигли само два поена, па је Лапривитола на 11 секунди до краја четврте деонице погодио за 71:71.

Тим резултатом се отишло у продужетак, где је Саторански тројком донео Барселони 80:80 у последњем минуту, пре него што је Џабари Паркер на секунд до краја погодио оба слободна бацања за победу Каталонаца.

Најбољи стрелац на мечу био је репрезентативац Србије Филип Петрушев за 18 поена, а у пораженом тиму је одличан био и Мозес Рајт са 16. Ипак, победу су Барселони донео Јан Весели са 16 поена, као и Паркер, Саторански и Ернангомез са по 13 убачених поена.

Претходно, кошаркаши Макабија савладали су Панатинаикос у Београду резултатом 85:83 чиме су повели 2:1 у четвртфиналној серији плеј-офа и стигли на победу од пласмана на Фајнал фор Евролиге.

Расположени Џош Нибо је са 22 поена предводио Макаби, 16 је дао Браун, а 13 Бонзи Колсон. Кендрик Нан је дао 25 поена за Панатинаикос, Јоанис Папаетру 17, Матијас Лесор 14, а Константинос Митоглу 10.

Четврти меч серије игра се у четвртак, такође у дворани "Александар Николић".

Пласман на Фајнал фор који се одржава у Берлину од 24. до 26. маја обезбедиће клуб који први стигне до три победе.

image