Спорт

Српски рвачи у Истанбулу нападају визе за Олимпијске игре

Четворица српских рвача у грчко-римском стилу, Георги Тибилов, Виктор Немеш, Михаил Каџаја и Борис Петрушић, учествоваће од 9. до 12. маја на завршном турниру светских квалификација за Олимпијске игре у Истанбулу
Српски рвачи у Истанбулу нападају визе за Олимпијске игреGetty © Igor Soban/Pixsell/MB Media

У завршној рунди квалификација за Игре у Паризу пријављено је око 600 рвача из 75 земаља света, у сва три олимпијска стила (грчко-римски, слободни и рвање за жене), а биће подељене укупно 54 олимпијске визе, односно у свакој тежинској категорији, само прва три рвача ће се пласирати на Олимпијске игре.

"Највећа очекивања су од Виктора Немеша и Георги Тибилова. Реално је да освојимо бар још једну норму за Париз, јер је конкуренција изузетно велика. Код Виктора Немеша имамо чак петорицу врхунских рвача са европским и светским медаљама који још немају норму. Иста ситуација је и код Тибилова, а то су нам два највећа адута", рекао је селектор рвачке репрезентације Србије Милорад Докманац.

Додао је Докманац да за олимпијску норму без шанси није ни Михаил Каџаја, који је у другом кругу квалификација у Азербејџану био на само корак од пласмана на Олимпијске игре.

"Борис Петрушић је још млад и неискусан за категорију до 130 кг, али у њега велике наде полажемо у следећем олимпијском циклусу", истакао је Докманац.

Рвачка репрезентација Србије је до сада већ обезбедила четири визе за Париз, а то су учинили Мате Немеш и Александар Комаров у грчко-римском стилу и Стеван Мићић и Хетик Цаболов у слободном стилу.

"Коначан број путника за главни град Француске знаћемо већ 10. маја кад се завршавају квалификације у грчко-римском стилу где имамо наше представнике. Надамо се лепим вестима из Истанбула. После овог турнира у другом делу маја следе нам напорне базичне припреме за Париз, а са колико рвача, то ћемо знати у петак увече", закључио је Докманац.

image