Спорт

Јокић МВП трофеј посветио великом Декију Милојевићу: Показао ми је како се раде ствари

Центар Денвера трећи пут у каријери проглашен је за најкориснијег играча регуларног дела сезоне НБА лиге
Јокић МВП трофеј посветио великом Декију Милојевићу: Показао ми је како се раде ствариGetty © AAron Ontiveroz/The Denver Post/Contributor

Никола Јокић добио је МВП признање трећи пут у последње четири сезоне и ушао у ред бесмртника који су красили паркете НБА лиге.

Јокић је добио 926 гласова (79 првих места), друго место заузео је Шеј Гилџес-Александер из Оклахома Сити тандера са 640, а треће Лука Дончић из Далас меверикса са 566.

Српски ас је уз малтене трипл-дабл у просеку водио Нагетсе до другог места на Западу, а по објављивању награде појавио се у мајици са натписом "брате", посвећеној Дејану Милојевићу.

"Носим је мање-више сваког дана, поготово на тренинзима", почео је нови-стари МВП.

"Деки је био човек који ми је дао слободу, показао ми је како треба да се раде ствари, како се тренира, како се понаша, како имати позитивну енергију и позитивни став…"

Покојном пријатељу имао је да поручи само једну реч.

"Видите на колико је играча утицао, на мене је имао позитиван ефекат, још више као пријатељ него као тренер. Кошаркашки ми је дао слободу да радим шта желим, дао ми је поверење и могу само да кажем – хвала."

Пре него што је почео да говори о самој награди, момак из Сомбора је још једном подвукао колико му је Милојевић значио не само у каријери, него и у животу.

"Одувек кажем људима да ми је још више значио када ми није био тренер, већ као породични пријатељ – увек бисмо одлазили у куће један другом, било је то квалитетно и искрено пријатељство. Деки је био човек који ће ти увек рећи онако како је, без лагања и скривања, неко кога увек желиш за пријатеља."

Када је упитан да ли је свестан величине свог успеха, није могао да одговори конкретно.

"Мислим да је то наслеђе које остаје за после каријере. Бићу много поноснији на себе кад се пензионишем, него што је то случај сада."

Ипак, има и доданих мотива осим исписивања нових страница историје.

"Када сте отац, то значи да не играте само за себе или за саиграче који су вам подршка. Када остарите, не желите да гледају ваше снимке и кажу да сте били лоши."

"Надам се да ћу моћи да причам много с***а када моје дете или братанци одрасту. Бићу 'кул' деда."

Јокић је имао и занимљиву конверзацију са чувеним Шекилом О'Нилом, који му је после честитки јавно рекао да сматра да је награда требало да оде у руке Шеја Гилџес-Александера.

"Хвала, Шек. Ми овде не осуђујемо људе, знаш, тако да је то у реду. То је твоје мишљење. Шалим се", уз осмех је рекао центар Денвера.

"Не, озбиљно, мислим да има много људи, много играча који заслужују. Знаш, вероватно су то ситнице и мале ствари. Али да, иза нас је тежак период. Изгубили смо две утакмице заредом код куће против Минесоте. Сутра идемо идемо у Минесоту да покушамо да вратимо серију у Денвер."

Актуелном шампиону биће веома тешко у полуфиналу Западне конференције, пошто је доживео оба пораза на свом терену против Тимбервулвса.

Следећи меч на програму је у Индијанаполису у ноћи између петка и суботе од 3.30 по средњоевропском времену.

image