Спорт

Јокића мотивишу победе: Одбрана Минесоте је проблем, да покушамо да се вратимо у Денвер

Никола Јокић изјавио је да његов тим није имао решење за одбрану Минесоте и додао да верује да Нагетси могу да направе преокрет у полуфиналној серији плеј-офа Западне конференције НБА лиге
Јокића мотивишу победе: Одбрана Минесоте је проблем, да покушамо да се вратимо у ДенверGetty © AAron Ontiveroz/The Denver Post

Kошаркаши Минесоте повели су 2:0 против актуелних шампиона НБА лиге у полуфиналу плеј-офа Запада, пошто су у Денверу славили резултатом 106:80.

Јокић је после утакмице на конференцији за медије одговорио на питање шта га мотивише после два пораза од Минесоте.

"То је добро питање, 'пријатељу'. Можда победе? Да, мислим да је то одговор", рекао је Јокић, који је утакмицу са Минесотом завршио са 16 поена, 16 скокова и осам асистенција.

Српски центар је рекао да је Минесота одиграла одличну одбрану.

"Целе сезоне играју веома добро, нарочито одбрану. Читава петорка им је врло агресивна, знају шта раде. Тешко је погодити против њих. Надам се да ћемо се борити и да ћемо вратити брејк", навео је Јокић.

Српски кошаркаш је рекао да Минесота није изненадила кошаркаше Денвера.

"Целе сезоне су такви. Нисмо могли да пронађемо лаке позиције за шутеве, док они јесу и погађали су. Ми смо шутирали са само 34 процената реализације из игре. Њихова одбрана нам је проблем, тај тим и како су направљени, где су сви високи и могу да преузимају у дефанзиви...", додао је Јокић.

Минесота је у првом колу плеј-офа Западне конференције НБА лиге елиминисала Финикс 4:0 у серији, док је Денвер био бољи од Лос Анђелес Лејкерса 4:1.

"Ако сте гледали њихову претходну плеј-оф серију против Финикса, они су просто такви, 'улазе у тело', одбрана је њихов адут 'број један'. Сви у петорци су им агресивни, знају шта раде и тешко је погађати против њих", навео је кошаркаш Денвера.

Јокић је истакао да верује да његов тим може да дође до преокрета у полуфиналној серији.

"Морамо да одемо тамо и да се боримо. Да покушамо да вратимо серију у Денвер", нагласио је Јокић.

Серија се игра на четири победе, а наредна два меча биће одиграна у Минеаполису.

image