Спорт

Још двојица српских кошаркаша на фајнал-фору Евролиге - Олимпијакос зауставио Барсу

Кошаркаши Олимпијакоса уграбили су последњу карту за завршни турнир Евролиге, пошто су у "мајсторици" четвртфинала као гости савладали Барселону 63:59

Познати су сви учесници фајнал-фора Евролиге, који се од 24-26. маја одржава у Берлину, а последње место заузела је екипа Олимпијакоса.

Пирејци су у једном изузетно тврдом мечу као гости савладали екипу Барселоне, па ће Србија поред Марка Гудурића (Фенербахче) на завршном турниру елитног такмичења имати још двојицу кошаркаша - Николу Милутинова и Филипа Петрушева.

Барселона је у "мајсторици" промашила све што је могла, на шта је велики утицај имала одлична одбрана екипе Јоргоса Барцокаса.

Није ни Олимпијакос блиста у "Блауграни", али шут из игре 40%, као и велики број изгубљених лопти и промашених слободних бацања није утицао на коначан исход.

У резултатској "клацкалици" меч је решен серијом Пирејаца 8:0 средином последње четвртине.

Нико Лапровитола био је најефикаснији на мечу са 17 поена, док су се у победничкој екипи истакли Шекил Мекисик са 12, Костас Папаниколау са 11 и Никола Милутинов са 10 поена и 10 скокова.

Грчки тим ће у полуфиналу у Берлину играти против Реала, док ће се за друго место у финалу борити Панатинаикос и Фенербахче.

image