Спорт

Рангник објавио списак Аустрије - играју против Србије, а ту је Арнаутовић

Један од главних адута репрезентације Аустрије је и играч српског порекла Марко Арнаутовић, који ће имати прилику да наступи против "орлова" 4. јуна
Рангник објавио списак Аустрије - играју против Србије, а ту је АрнаутовићGetty © Tullio Puglia - UEFA / Contributor

Селектор фудбалера Аустрије Ралф Рангник саопштио је шири списак од 29 играча који конкуришу за одлазак на Европско првенство које се одржава у Немачкој од 14. јуна до 14. јула.

Рангник ће 7. јуна објавити коначан списак од 26 играча који ће представљати ту селекцију, а пре самог турнира ће играти и против репрезентације Србије 4. јуна у Бечу, у склопу припрема за Еуро.

Чета Ралфа Рангника ће на Европском првенству играти у групи Д против Француске (17. јуна), Пољске (21. јуна) и Холандије (25. јуна). На списку су:

  • Голмани: Никлас Хедл, Тобијас Лавал, Хајнц Линднер, Патрик Пенц.
  • Дефанзивци: Флавијус Данилиуц, Кевин Дансо, Штефан Лајнер, Филип Линхарт, Филип Мвене, Штефан Пош, Леополд Керфелд, Гернот Траунер, Максимилијан Вебер.
  • Везисти: Тиерно Бало, Кристоф Баумгартнер, Флоријан Грилич, Марко Грул, Флоријан Кајнц, Конрад Лајмер, Александер Прас, Марсел Забицер, Матијас Сејдл, Романо Шмид, Николас Сејвалд, Патрик Вимер.
  • Нападачи: Марко Арнаутовић, Максимилијан Ентруп, Михаел Грегорич, Андреас Вајман.

Рангник је саопштио и списак резеврних играча од којих би неко могао да се нађе на коначном списку уколико буде повреда.

На њему су голмани Данијел Бахман и Цицан Станковић; дефанзивци Самсон Бајдо и Марко Фридл; везисти Мухамед Чам, Кристоф Ланг, Дејан Љубичић, Манприт Саркарија и Кевин Штегер; и нападачи Џуниор Адаму, Гвидо Бургшталер и Бенедикт Пихлер.

image