Спорт

Познато који руски тенисери не иду на Олимпијске игре – Рубљов и Хачанов одустали од Париза

Руски тениски тим на светској смотри спортиста биће слабији за три звучна имена
Познато који руски тенисери не иду на Олимпијске игре – Рубљов и Хачанов одустали од ПаризаGetty © Julian Finney

Андреј Рубљов, руски рекет број два, као и Карен Хачанов, неће бранити боје своје репрезентације на олимпијском турниру. Код девојака, неће бити Људмиле Самсонове, потврдио је председник Тениског савеза Русије Шамил Тарпишчев.

Пре неколико дана потврђено је да сви руски представници имају могућност да наступају на предстојећем такмичењу, а сада је јасно и ко од њих неће путовати у Париз.

У питању су Рубљов и Хачанов, двојица из топ 25 на АТП ранг-листи, односно Самсонова, која је 15. играчица света.

У мушкој конкуренцији Русе ће највероватније предводити Данил Медведев, који је већ истакао жељу да наступи на Играма, а у конкуренцији ће још бити Роман Сафијулин, Павел Котов и Аслан Карацев.

Код жена је конкуренција још већа, Дарија Касаткина и Јекатарина Александрова су у топ 20, а ту су још и Мира Андрејева, Ана Калинскаја, Анастасија Пављученкова, Вероника Кудерметова, Анастасија Потапова, Дајана Шнајдер, Ана Блинкова...

Међународни олимпијски комитет (МОК) је у међувремену, на званичном сајту, објавио имена 14 руских спортиста који су добили неутрални статус и који ће се такмичити у престоници Француске.

У питању су такмичари у другом бициклизму Тамара Дронова, Алена Иванченко и Александер Власов, рвачи Начин Монгуш, Шамил Мамедов, Арслан Багаев, Абдула Курбанов, Алан Остаев, Магомед Муртазалиев, Наталија Малишева, Вероника Чумикова, Алина Касабијева и Елизавета Петљакова, као и Ангела Бадсева, која се такмичи у трамболини.

image