Србија и Балкан

Брат ухапшеног Пантића за РТ Балкан: Не знамо ништа, убија нас неизвесност

Дејанов брат Синиша Пантић свакодневно је на барикади у Рудару
Брат ухапшеног Пантића за РТ Балкан: Не знамо ништа, убија нас неизвесностNone © Зоран Шапоњић

"Молим да се породици омогући макар један разговор са Дејаном, како бисмо знали да ли је примио терапију и како се осећа", изјавио је за РТ Балкан Синиша Пантић, рођени брат ухапшеног полицајца Дејана Пантића.

"И даље не знам ништа о брату, ни да ли је примио терапију, ни како је", изјавио је данас за РТ Балкан Синиша Пантић, рођени брат ухапшеног полицајца Дејана Пантића.

Пантић, кога је наш репортер срео на барикади у Рудару, каже да је од првог дана са људима који овде протестују због хапшења брата.

"Тешка је ова неизвесност. Не знамо ништа о њему и његовом стању. Јуче смо прво имали информацију да је примио терапију и на тренутак нам је било лакше, онда, синоћ, када смо чули од шефа Еулекса да нити знају где је, нити да ли је примио терапију, било нам је јако тешко", каже Синиша Пантић.

Он је и данас са Рудара упутио апел свима који могу да помогну, да се омогући барем један позив ухапшеном Дејану, или од стране брата, или од стране супруге и деце, како би породица знала да је он добро.

"Ја молим, апелујем, да га пусте из затвора, јер није крив. Ако ко зна мог брата - знам га ја и знам да ништа није учинио", апелује Синиша Пантић.

Срби на Косову и Метохији, шести дан протестују због противправног хапшења бившег полицајца Дејана Пантића на барикадама на северу покрајине.

Дејану Пантићу, бившем полицајцу који је пре шест дана ухапшен на Јарињу, одређен је притвор до 30 дана, а одлука судије из Приштине стигла је без образложења. 

image
VV inauguration
banner