Србија и Балкан

Ухапшеном Слађану Трајковићу ускраћују терапију: Не дају му "српске" лекове

Супруга недавно ухапшеног бившег припадника Косовске полиције Слађана Трајковића кроз сузе пита да ли је могуће да у 21. веку некоме не може да се пружи адекватна здравствена заштита
Ухапшеном Слађану Трајковићу ускраћују терапију: Не дају му "српске" лекове© Зоран Шапоњић

Слађан Трајковић уопште се не осећа добро, а породица брине какву терапију добија, јер им у затвору нису дозволили да му дају српске лекове, рекла је супруга ухапшеног бившег полицајца Сузана Трајковић, јављају "Новости".

Полиција тзв. Косова саопштила је породици ухапшеног Слађана да не признају лекове које су доставили као терапију, јер имају српску маркицу.

"Пре двадесетак дана Слађану који је дијабетичар радили су интервенцију, јер је имао масно ткиво на глави, али су му у ту рану ставили газу која га је повређивала и није могао да спава. Ми смо му послали маст, али ни то нису примили као ни остале лекове које користи, због чега сумњамо у делотворност терапије коју му дају", навела је Сузана.

Она је рекла да су се у недељу чули телефоном и да је сигурна да се не осећа добро.

"Знам да је тако чим се пожалио деци", објашњава Сузана, која би са своје две кћерке и сином данас требало да посети супруга који се налази у затвору високог ризика у Грдовцу код Подујева.

Сузана понавља да је оптужница која се ставља на терет Слађану у потпуности бесмислена, јер га, каже, терети за наводни ратни злочин почињен у селима око Вучитрна, односно за протеривање Албанаца, иако он и не зна где се та села налазе.

"Јако се тешко осећам што новогодишње празнике ја и деца дочекујемо без супруга и оца који нема везе са оним за шта га 'косовске' власти оптужују. Осим што бринем, јер је недужан у затвору далеко ми је теже што не знам како га лече и да ли прима адекватну терапију", истиче Сузана.

Подсетимо, Слађан Трајковић ухапшен је 15. децембра, а након два дана му је одређен притвор до 30 дана. Њему се на терет стављају наводни ратни злочини код Вучитрна, а притворен је у затвору високог ризика у Грдовцу код Подујева. 

Након одређивања притвора, Сузана Трајковић посетила је супруга и за РТ Балкан открила у каквом је он стању.

"Разговарали смо десетак минута. Он је психички јак, стабилан је, колико год може, а физички - види се да је блед, одбијао је храну, три дана ништа није јео. Од свих лекова које смо му послали дали су му само 'Глуформин' за дијабетес. Ништа друго му нису дали, ни маст, а рана на глави му се инфицирала", рекла је тада видно потресена супруга ухапшеног бившег полицајца. 

image