Србија и Балкан

Анонимуси прете Вучићу: Бићеш сведок великих изненађења

Хакерска група тврди и да је извршен хакерски напад на сајтове Војске Србије и vucic.rs, међутим оба сајта су доступна и раде без проблема
Анонимуси прете Вучићу: Бићеш сведок великих изненађења© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bs

Хакерска група "Анонимуси" поново се огласила и поручила председнику Србије Александру Вучићу да их очекује, тврдећи да је хаковала сајт vucic.rs, као и сајт Војске Србије, који су међутим и даље доступни и раде без проблема.

У серији твитова они су рекли да је то само почетак и да ће ускоро бити сведок "изузетних изненађења", јавља Танјуг.

"Пошто сте спремни да нас изазовете, ми ћемо вам испунити жељу. Ово је само почетак, ускоро ћете бити сведоци изузетних изненађења у наше име. Очекујте нас", наводи се у једном од твитова.

У наредном твиту, називајући Вучића фашистом поручили су му да "не губи време са псима", да су оборили сајт Војске Србије и да не потцењује "Анонимусе".

"Ваша војска сада не може да лаје. Не потцењујте ни 'Анонимусе', ставићемо вам поводац", наводи се у претећем твиту.

Ипак, оба поменута сајта данас функционишу без сметњи, што нам је незванично потврђено у Министарству одбране.

Хакерска група "Анонимуси", позната по бројним акцијама широм света, упутила је крајем децембра прве претње председнику Александру Вучићу позивајући га да обустави "акције на тзв. Косову" и наводећи да грађани који живе тамо "неће бити без подршке".

У видео поруци објављеној на Твитеру, "Анонимус ТВ", на чијој се профилној фотографији налази застава Украјине, ова група је поручила председнику Вучићу да их чека.

Вучић је затим реаговао шаљиво на претње и на свом Инстаграм налогу "Будућност Србије" 29. децембра поделио фотографије на којима је у игри са два пса, а у опису је написао:

"Спремамо се за борбу против анонимуса".

image