Србија и Балкан

Адвокат Слађана Трајковића уложио жалбу на продужетак притвора, Приштина јури "сведоке" по кућама

Слађан не зна ни где се налазе села у којима је наводно починио злочин, каже супруга ухапшеног бившег припадника "косовске" полиције
Адвокат Слађана Трајковића уложио жалбу на продужетак притвора, Приштина јури "сведоке" по кућама© Зоран Шапоњић

Адвокат Слађана Трајковића, кога су припадници полиције тзв. Косова ухапсили 15. децембра, уложио је жалбу на продужетак притвора за још два месеца и захтевао да се одреди кућни притвор или лечење у болници у Косовској Митровици, јер Слађан има цирозу јетре, а прима и инсулин.

Сузана, супруга ухапшеног бившег припадника "косовске" полиције који се налази у затвору високог ризика у Грдовцу и терети се за наводни ратни злочин, открила је детаље о здравственом стању Слађана и условима у којима га Приштина држи.

"Рана на нози му још стоји, ноге су му натечене. Срећом, рана коју је имао на глави почела је да зараста. Били смо у посети и боље је него прошлог четвртка, када смо и одржали митинг подршке", каже Сузана за "Вечерње новости".

Напомиње да су га након тога звали директор и управник затвора који су довели два лекара и увели нову терапију.

"Дају му таблете, додуше, косовске, а прихватили су и захтев да држи породичну слику и добија српске новине", казала је Сузана.

У ћелији поред Трајковића, како преноси, налази се Миљан Аџић, први од тројице Срба ухапшених на северу КиМ. Аџић, отац двоје деце, од две и по и годину и по дана, терети се за наводни напад на службено лице када су раније постављане барикаде. Ухапшен је 9. децембра на административном прелазу Јариње.

"Слађан не зна ни где се налазе села у којима је наводно починио злочин. А то што га ни за шта нису теретили протеклих десет година док је био у 'косовској' полицији јасно говори да није крив. Тужитељка у његовом случају крши све правне норме и одлази код 'сведока' на кућне адресе", наводи Сузана.

Трајковићев адвокат Дејан Васић каже да је и њихов захтев био да се саслушају ти сведоци јер је јасно да Слађан нема везе са делом за које се терети.

Битку за истину води још један бивши припадних полиције тзв. Косова - Дејан Пантић, коме је продужен кућни притвор. Он се терети за наводно терористичко деловање, односно бацање експлозивне направе на просторије изборне комисије у Косовској Митровици.

image
VV inauguration
banner