Србија и Балкан

Косовска полиција: Пуцано на наше возило; Свечља: Крива Србија

Полиција наводи и да је у сарадњи и координацији са надлежним тужиоцем покренут предмет у случају "убиство у покушају и напад на службено лице"
Косовска полиција: Пуцано на наше возило; Свечља: Крива Србија© Tanjug/AP Photo/Marjan Vucetic

Косовска полиција саопштила је да је непозната особа данас пуцала из ватреног оружја на возило њихове патроле која је била на дужности на локацији Бањска-Извор у општини Звечан.

Како су навели у саопштењу објављеном на њиховој Фејсбук страници у нападу није било повређених, преносе приштински медији.

Додају да је на возилу косовске полиције начињена материјална штета.

Наводе и да је током увиђаја идентификован напуштени аутомобил на планинском путу на удаљености од око 250 метара, за који се сумња да је повезан са нападом.

У саопштењу косовска полиција наводи и да је у сарадњи и координацији са надлежним тужиоцем покренут предмет у случају "убиство у покушају и напад на службено лице".

Министар унутрашњих послова тзв. Косова Џељаљ Свечља тврди да је на косовску полицију наводно пуцано из ватреног оружја.

"На патролу косовске полиције поново је пуцано из ватреног оружја. Криминалне групе које подржава Србија имају за циљ да створе атмосферу страха и несигурности циљајући на полицију. Њихов крајњи циљ: да север Косова учине зоном без закона, под контролом криминала. Њихови напори ће на крају пропасти", објавио је Свечља на Твитеру.

Подсетимо, данас је објављено да је на конкурс косовоске полиције, који је отворен за 612 младих активних војника и 388 резервних, пријавило више од 2.000 грађана.

image
VV inauguration
banner