Србија и Балкан

"Косовска полиција": Напад на српске дечаке "убиство у покушају"

Осумњиченом је одузет револвер и одређен му је притвор, пишу приштински медији
"Косовска полиција": Напад на српске дечаке "убиство у покушају"© Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Косовска полиција оквалификовала је пуцњаву у Готовуши код Штрпца, у којој су рањени српски дечак и младић као "убиство у покушају".

У 24-очасовном извештају о дешавањима на КиМ се наводи да је осумњиченом за пуцњаву, који је јуче ухапшен, одузет револвер и да му је одлуком тужиоца одређен притвор, преноси "Репортери".

Констатује се и да су двојица рањених пребачена на лечење и да су, према извештају лекара, ван животне опасности.

Дечак Стефан Стојановић (11) и младић Милош Стојановић (21) рањени су јуче у Готовуши код Штрпца када је на њих, како је саопштила Канцеларија за КиМ, без икаквог повода, из возила у покрету пуцао припадник Косовских безбедносних снага.

Ховенијер: САД осуђују рањавање српских дечака

Амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер изјавио је да су САД шокиране и да осуђују рањавање двојице српски дечака у Готовуши код Штрпца.

Ховенијер, који је присуствовао Божићној литургији у манастиру Грачаница, оценио је да је добро што су надлежни брзо реаговали и ухапсили осумњиченог за напад.

Он је честитао Божић свим Србима и истакао да му је била част што га је епископ Тедосије позвао да присуствује служби на Божић, што је вековна традиција, преноси Косово онлајн.

''Искористио бих ову прилику да на кратко одговорим о ономе што се десило јуче у Штрпцу, у име Сједињених Америчких Држава. Да напоменем колико смо сви шокирани са оним што се десило са оним што су два млада човека била упуцана и ми осуђујемо тај чин. Такође, захвални смо што су власти брзо реаговале и ухапсиле осумњиченог. Немам ништа више да додам поводом тога осим да је влада препознала ту чињеницу да је он припадник КБС и да ће поступити у складу са процедуром", поручио је Ховенијер.

image