Србија и Балкан

Правда за Слађана: Приштина монтира лажне сведоке, ускраћује му терапију, не да ни "косовске" лекове

Учињена му је велика неправда, осумњичен је на основу изјава лажних сведока, са лажним датумима и локацијама на којима никада није био, навела је Слађанова супруга Сузана
Правда за Слађана: Приштина монтира лажне сведоке, ускраћује му терапију, не да ни "косовске" лекове© Зоран Шапоњић

Слађану Трајковићу, поред лажних оптужби за тероризам које му се стављају на терет, Приштина већ други месец ускраћује адекватну терапију за дијабетес, наводи његова супруга Сузана Трајковић. Због овога су његови пријатељи и породица у центру Краљева одржали породични скуп подршке, како би скренули пажњу јавности на кршење, како процесних тако и људских права Слађна Трајковића, пишу "Новости". 

Према њеним речима, Слађану је у притвору озбиљно нарушено здравствено стање јер је, иако дијабетичар, месец дана био без икакве терапије.

"Нису нам дозволили да му доставимо таблете са српском маркицом, а када смо у Приштини купили са 'косовском', узете су на портирници али му их нису дали", наводи Сузана Трајковић.

Објашњава да су оптужбе, као и сведоци - лажни, те да је ово реваншизам Приштине зато што је напустио полицију када су Срби са севера КиМ напустили привремене приштинске институције.

"Мој супруг је невин, као и многе друге његове колеге. Слађан је радник МУП дуже од две деценије, а 2013. је интегрисан у 'косовску' полицију. И тада су обављене све провере, радио је у њиховим институцијама девет година, а када је одлучио да скине униформу ухапшен је после месец дана. Учињена му је велика неправда, осумњичен је на основу изјава лажних сведока, са лажним датумима и локацијама на којима никада није био", истиче његова супруга Сузана и додаје:

"Настављамо борбу за његову слободу, за правду и истину. Не одустајемо. Боримо се свим средствима да докажемо да је невин".

Слађан Трајковић, бивши припадник такозване косовске полиције, подсећамо, ухапшен је 15. децембра у Бошњачкој махали у северном делу Косовске Митровице под сумњом да је наводно починио ратни злочин против цивилног становништва током рата 1999. године. Он се налази у затвору са појачаним надзором у Подујеву.

image
VV inauguration
banner