Србија и Балкан

Акција сузбијања наркотика у северној Митровици, ухапшен Срби; Петковић: Где су снимци са моста?

Министар унутрашњих послова у привременим приштинским институцијама Џељаљ Свечља оптужио је један од ухапшених Д.С. који је, како је рекао "прошлог месеца напао косовске полицајце"
Акција сузбијања наркотика у северној Митровици, ухапшен Срби; Петковић: Где су снимци са моста?© Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Косовска полиција тврди да у северној Митровици спроводи акцију откривања трговине дрогом у коју су наводно умешани Срби.

"Косовска полиција, тачније Управа за истраживање трговине наркотицима, у циљу спречавања и сузбијања случајева злоупотребе опојних супстанци, након интензивних истрага данас у региону северне Митровице спроводи полицијску акцију за сузбијање наркоманије, уз подршку других релевантних полицијских јединица", наводи се у објави на Фејсбук профилу косовске полиције.

Тамошњи министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља навео је да је косовска полиција у северној Митровици уништила две лабораторије за дрогу.

"Сувласник једне од њих је Д.С. који је прошлог месеца напао косовске полицајце. Он је део банди које примају наређења од организованог криминала у Србији. Подржавају их и штите Вучић и Петковић", наводи Свечља у својој објави на "Твитеру".

Он истиче и да ће приштинска власт у сарадњи са безбедносним институцијама и грађанима "наставити да се бори против криминала, што ће гарантовати безбедност и владавину права за све".

Портал "Економија онлајн" пренео је да је полиција претресла 3 локације и открила три лабораторије за узгој наркотика, док се у једној налазило више од 1.200 биљака и потребна опрема. Тврди се и да су ухапшена двојица Срба.

Петковић: Лажов у поштење не верује

Никада српски народ, ни представници Срба, нити званични Београд нису, нити ће, подржавати било какав криминал, ма чије име и презиме да носи и ту нема ни дилеме, ни преговора, нити се томе ико супротставља, поручио је вечерас директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић у вези изјаве министра унутрашњих послова Косова Џељаља Свечље, поводом акције хапшења узгајивача наркотика, и његове тврдње да највиши српски званичнији подржавају криминалце на северу Косова.

"Покушај самопрозваног министра Џељаља Свечље да криминализује Србе и цео север на Косову и Метохији и да изоловане и појединачне случајеве користи за своју прљаву пропаганду и отворену мржњу према свему српском, никога неће ни заварати ни уплашити. Да будем сасвим јасан, никада српски народ, ни представници Срба, нити званични Београд нису, нити ће, подржавати било какав криминал, ма чије име и презиме да носи и ту нема ни дилеме, ни преговора, нити се томе ико супротставља", нагласио је он у саопштењу.

Петковић је истакао да је давно познато "да лажов у поштење не верује и то што криминалци проглашавају читав један народ криминалним, говори више о њиховој нечистој савести".

"Подсетићу да Београд и целокупна јавност чекају већ 21 дан да Џељаљ Свечља покаже снимке надзорних камера на Бистричком мосту, када су његови нелегални ескадрони пуцали у леђа Србина и изрешетали аутомобил са задње стране. И наравно да ћемо увек реаговати на терор косовске полиције и њен напад на српски народ и то Свечља не може да спречи. Наравно да Свечља не показује снимке надзорних камера са Бистричког моста, јер би морао да покаже своју срамоту и прекомерну употребу силе којом су његови полицајци заправо били нападачи и то са нелегалног пункта на ком свакодневно малтрерирају и тероришу српски народ на северу Косова и Метохије", нагласио је он.

Зато, поручује, ни да не покушава да било каквим акцијама оправда постојање својих нелегалних база и пунктова на северу Косова и Метохије, јер оне ту немају шта да траже јер служе само да његов газда Курти спроводи своје једностране и насилне акције.

image
VV inauguration
banner