Србија и Балкан

Радојевић: Ломили излоге српских радњи, косовски полицајци нису прстом мрднули

Члан Кризног штаба севера Косова поручио да су власници радњи покушали да спрече вандале који су побегли према јужном делу Косовске Митровице
Радојевић: Ломили излоге српских радњи, косовски полицајци нису прстом мрднули© Зоран Шапоњић

Члан Кризног штаба севера Косова Милан Радојевић потврдио је данас да су ноћас поломљена стакла на три објекта у Бошњачкој махали у Косовској Митривици чији су власници Срби. 

"Власници су покушали су да спрече вандале, бачени су топовски удари, а ти људи су побегли према јужном делу Косовске Митровице", рекао је Радојевић.

Он каже да је Косовска Митровица једини мултиетнички град на Косову и Метохији, и да је претходних година уложено пуно труда и енергије да се сачува ту мултиетничност.

"Последњи потези, слање полицајаца у северни део града не доприносе тим напорима. Ти полицајци, иако су само 50 метара од локала на којима су поломљени излози нису реаговали нити су предузели било какве потезе, немо су посматрали људе који су отишли према јужном делу Косовске Митровице", каже Радојевић.

Он је данас још једном позвао све грађане Косовске Митровице на мир и уздржаност и да не наседају на провокације.

"Срби на Косову и Метохији нису претња никоме, позивам све грађане Косовске Митровице и севера КиМ да мирно и достојанствено бранимо право на слободу и опстанак на овим просторима", каже Радојевић.

image