Србија и Балкан

Душко Кнежевић: Желим да задам последњи ударац режиму Ђукановића

Црногорски бизнисмен тврди да је "криминална група Мила Ђукановића" још увек у полицији, тајној служби, тужилаштву и судским органима
Душко Кнежевић: Желим да задам последњи ударац режиму Ђукановићаwww.globallookpress.com © Carsten Reisinger

Црногорски бизнисмен, власник Атлас групе, Душко Кнежевић, који се већ извесно време налази у Лондону, након неправоснажне одлуке Вестминстерског суда да буде изручен Црној Гори, каже да би волео да се врати у земљу да би, како каже, задао последњи ударац у рушењу режима Мила Ђукановића.

Одлука британског суда је донета прошле седмице, а процес доношења коначне одлуке је веома дуг.

Кнежевић је у изјави за Хепи тeлевизију подсетио да је његов правни тим већ тражио да му се у Црној Гори гарантују безбедност и слобода кретања.

"Само да се изврши процена безбедности, да могу слободно да улазим и излазим из Црне Горе. Не пада ми на памет да будем тамо заробљен, јер желим да се крећем и радим, и да се уредно јављам на судске процесе. Желим да задам завршни ударац у рушењу режима Мила Ђукановића”, испричао је  Кнежевић и додао да Црна Гора на тај захтев није одговорила.

Кнежевић каже да су његов правни тим и он изненађени одлуком лондонског суда о изручењу, посебно јер тај процес траје већ четири године.

Он је рекао да је "криминална група Мила Ђукановића још увек у полицији, тајној служби, као и у тужилаштву и судским органима." 

Кнежевић је истакао да он лично има интерес да се врати у Црну Гору, што због имовине коју тамо има, што због арбитражног поступка, али да не очекује да ће се било шта догодити ускоро и додаје да не верује да ће га у некој крајњој инстанци Британија изручити.

"Ја бих хтео да се вратим у Црну Гору, како би почео да решавам те лажне и монтиране кривичне процесе, који су у позадини политички и да почнем да одмрзавам своју имовину и доводим инвеститоре у Црну Гору", казао је Кнежевић.

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић коментаришући неправоснажну пресуду Весминстерског суда, раније је рекао је како би Душко Кнежевић био занимљив сведок сарадник у Црној Гори и да верује како Кнежевић има значајне информације у вези са разним приватизацијама из тог периода.

Бизнисмен и председник Атлас групе раније је оптужио Мила Ђукановића за вишегодишњу корупцију а у Црној Гори се против њега воде поступци за више кривичних дела, које он негира. 

Специјално државно тужилаштво Црне Горе у више процеса означило је Кнежевића организатором криминалне групе која је малверзацијама наводно оштетила буџет за више стотина милиона еура.

Из Вишег суда у Подгорици претходно је саопштено да је против Кнежевића потврђено шест, односно седам оптужница - јер је једна враћана на дораду.

Тужилаштво га терети за прање новца, организовање криминалне групе, утају пореза, као и обављање трансакција путем електронске куповине, а до данас нема нити једне првостепене судске одлуке.

image