Србија и Балкан

Грујичић: На име Сребренице обогатиле су се многе институције и појединци

Начелник Општине Сребреница каже да српске организације немају новца ни за обележавање годишњица страдања свог народа широм Босне и Херцеговине, док се за Меморијални центар издваја велика сума новца, коју дају Велика Британија и Америка
Грујичић: На име Сребренице обогатиле су се многе институције и појединциGetty © Kael Alford / Stringer

Начелник Општине Сребреница Младен Грујичић коментарисао je недавно наметање измене закона о финансирању Меморијалног центра у овом граду.

Грујичић је истакао да су се у прошлости многе институције и појединци обогатили на име Сребренице.

"На име Сребренице су повлачена огромна средства која нису ни стизала у њу, него у неке друге општине и касе", рекао је Грујичић гостујући на РТРС-у.

Он је истакао да је високи представник Кристијан Шмит којег не признаје Република Српска наметнут, и да је послат да угрози односе између Босне и Херцеговине и Републике Српске, који су пре његовог доласка били иоле прихватљиви.

"Намећу се закони који иду на штету српском народу. Сваки високи представник стаје на страну једног народа, док се угрожава други. Такозвани високи представници који су у прошлости чинили геноциде заступају тезу о другој земљи и народу", навео је Грујучић.

Начелник општине Сребреница каже да српске организације немају новца ни за обележавање годишњица страдања свог народа широм Босне и Херцеговине, док се за Меморијални центар, како наводи, издваја велика сума новца, коју дају Велика Британија и Америка.

"Дакле, финансирају они који чине све да униште српски народ", закључио је Грујичић.

image
VV inauguration
banner