Србија и Балкан

Вучић започиње прављење Народног покрета за државу

Председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић крајем прошле године најавио је стварање покрета који не би био партија, али би окупио људе који ће представљати "нормалну и пристојну Србију"
Вучић започиње прављење Народног покрета за државу© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Председник Србије Александар Вучић започиње формирање Народног покрета за државу и у наредном периоду ће обићи све делове земље, потврђено је данас Танјугу у председништву.

Вучић ће, како је речено, затражити подршку народа за одбрану Србије и од суботе, 11. марта, започеће разговоре са становништвом на југу Србије, највероватније у Врању.

Вучић је у октобру прошле године обилазећи југ Србије најавио прављење "великог државотворног и националног покрета за опстанак и напредак Србије".

Он је казао да предстоји шест месеци рада на прављењу покрета који ће представљати нормалну и пристојну Србију.

"Ми морамо да се изборимо за тај пут нормалне и пристојне Србије. То је пут који сам крчио за широки покрет народа, да се види бесмисао ових који би растурили државу у једном дану, чак и ови други који не крију да би сутра признали независно Косово", изјавио је Вучић.

Најавио је да је једна од кључних замисли покрета обрачун са криминалом у власти.

"То је једна од најважнијих ствари Покрета за Србију који ћемо да правимо. Апсолутно је најбитније да не буде тих који су се обогатили, који су богати као оберкнезови", рекао је том приликом Вучић.

Подсетимо, Вучић је најпре најавио формирање "српског блока", који не би био ни за исток, ни за запад.

Нејасно је ко би били чланови овог покрета, а функционер Српске напредне странке Владимир Ђукановић изјавио је раније да ће блоку моћи да приступе чланови СНС-а, али само они који се не стављају на страну једне од страна у глобалном сукобу.

image