Србија и Балкан

Свечља: Успех Куртијеве владе неодржавање српског референдума и пререгистрација

За ове две године, деструктивни приступ Србије према нама се није променио, али смо успели да наш однос ипак постане коначно однос између две равноправне државе, рекао је министар унутрашњих послова привремених приштинских институција
Свечља: Успех Куртијеве владе неодржавање српског референдума и пререгистрацијаwww.globallookpress.com © © Depo Photos

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља, тврди да су највећи успеси актуелне владе у Приштини неодржавање референдума о уставним променама Републике Србије и пререгистрација возила на тзв. косовске "РКС" таблице.

"За ове две године, деструктивни приступ Србије према нама се није променио, али смо успели да наш однос ипак постане коначно однос између две равноправне државе. Забранили смо одржавање референдума Србије на 'Косову' и омогућили смо плаћање пореза за регистрацију на 'РКС' таблице, док се таблице које су остаци Милошевићевог режима, предају нашим институцијама и замењују", навео је Свечља, а пренео је Танјуг.

"Безбедносним институцијама је потребна још већа подршка, али вам гарантујем да ћемо се против криминала и корупције борити на сваком ћошку", казао је Свечља данас на скупштинској седници на којој се расправљало о двогодишњем раду владе тзв. премијера Аљбина Куртија.

Говорећи о раду косовске полиције, Свечља је рекао да је затворено 16 илегалних путева на северу, да су уништене 83 криминалне групе и заплењено неколико тона наркотика.

image