Србија и Балкан

Медојевић: У Црној Гори само мафија слави 1. мај, они раде

Oвако болесни модел непогрешиво води ка дужничкој кризи, банкроту јавних финансија, социјалном раслојавању, нестабилности и кризама, навео је један од лидера Демократског фронта
Медојевић: У Црној Гори само мафија слави 1. мај, они радеwww.globallookpress.com © Gong Bing

У Црној Гори данас само мафија слави Први мај, јер једино она ради, док само 57 одсто радно способних становника има неки посао, поручио је председник Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић.

Он је истакако да само радикалне реформе воде оздрављењу и спасу црногорске државе и народа.

Медојевић каже да је у Црној Гори најнижа стопа запослености у Европи, што практично значи да је скоро сваки други радно способан становник Црне Горе ван тржишта рада.

"Радна неактивност је посебно висока код жена", написао је Медојевић на Фејсбуку.

Лидер ПзП-а наводи да је сваком, ко било шта зна о економији, јасно је да је највећи структурни и развојни проблем Црне Горе мали број радних места и мали БДП, скоро без новостворене вредности.

"Економски модел који не обезбеђује одрживи раст и који гура земљу у трајно сиромаштво и банкрот. Економија сиромаштва и криминала. Експанзија паразитских вештачки измишљених радних места у бирократији која не пружају никакве услуге ни привреди ни грађанима, подстакнута је популистичким политичким програмима који имају за циљ само стицање јефтиних политичких поена и грабљење власти, која се потом користи за лично богаћење", написао је Медојевић и истакао:

"Демагогија, јефтини популизам, неолиберални банкарски фашизам, паразитска економија финансирана задуживањем, економија шверца дроге и цигарета и прања прљавих пара не може довести до одрживог раста и развоја наше земље и изласка из сиромаштва скоро половине наше популације. Напротив, овако болесни модел непогрешиво води ка дужничкој кризи, банкроту јавних финансија, социјалном раслојавању, нестабилности и кризама".

image
VV inauguration
banner