Србија и Балкан

Косово оцењено као "проблематично" по питању слободе медија, Османи слави успех!

Независност медија на "Косову" угрожена је лошом регулативом и зависношћу од партијске расподеле јавних средстава, истиче се у последњем извештају Репортера без граница у Индексу медијских слобода
Косово оцењено као "проблематично" по питању слободе медија, Османи слави успех!© Ferdi Limani

Председница тзв. Косова Вјоса Османи истакла је, поводом Светског дана слободе медије, да је слобода медија стуб напредне демократије.

Додала је да на данашњи дан "'Косово' слави успехе у међународним индексима" и обнавља посвећеност одбрани улоге слободних и непристрасних медија.

"Данас, на Светски дан слободе медије, славимо континуиране успехе 'Косова' у међународним индексима, али такође обнављамо и нашу посвећеност одбрани непроцењиве улоге слободних и непристрасних медија", поручила је Османи.

Међутим, председница тзв. Косова је случајно (или намерно?) заборавила да подсети да су управо данас "Репортери без граница" оценили тзв. Косово као "проблематично" када су у питању медијске слободе. 

Наиме, у објављеном индексу медијских слобода, истиче се да је косовско медијско тржиште разнолико, али да је његов развој ограничен стриктним раздвајањем дуж етничких линија. 

"Независност медија је угрожена лошом регулативом и зависношћу од партијске расподеле јавних средстава", истиче се у документу који председница тзв. Косова евидентно није стигла детаљније да прочита. 

image