Србија и Балкан

Ухапшени средњошколци у Новом Саду због претњи оружјем, девојчица из Београда исмевала трагедију

Сумња се да су тројица ученика једне новосадске средње школе, на друштвеним мрежама, објављивала претеће поруке и фотографије оружја
Ухапшени средњошколци у Новом Саду због претњи оружјем, девојчица из Београда исмевала трагедију© TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Полиција у Новом Саду ухапсила је тројицу малолетника, узраста 15 и 16 година, због сумње да су учинили кривична дела угрожавање сигурности и изазивање панике и нереда.

Сумња се да су ова тројица ученика једне новосадске средње школе, на друштвеним мрежама, објављивала претеће поруке и фотографије оружја које ће, наводно, понети у школу.

Претресом стана једног од њих полиција је пронашла реплику аутоматске пушке.

Осумњичени малолетници из Новог Сада, Беочина и Темерина приведени су надлежном судији Вишег суда у Новом Саду који је свој тројици одредио притвор, наведено је у саопштењу.

Малолетна девојчица која је на ТикТоку снимала себе, исмевала убиства осморо ученика и чувара у школи на Врачару и величала К. К. који је починио злочин, привидена је на информативни разговор, речено је Танјугу у МУП-у.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су А. С. (22) са подручја града, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности.

Он се терети да је на друштвеној мрежи поставио објаву са поруком да је следећа на реду, пуцњава у Сремској Митровици.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, у ком року ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Основном јавном тужилаштву у Сремској Митровици, наведено је у саопштењу Полицијксе управе из Сремске Митровице.

image