Србија и Балкан

Вежбали у истој стрељани? Медији тврде да је могуће да су се К.К. и У.Б. познавали

У току истраге је саслушан власник стрељане
Вежбали у истој стрељани? Медији тврде да је могуће да су се К.К. и У.Б. познавали© TANJUG/ STR/ bg

Ученик К.К. из Београда који је убио осам ђака и чувара ОШ "Владислав Рибикар" на Врачару и У.Б. који је у три села код Младеновца и Смедерева убио осморо људи вежбали су у истој стрељани "Партизан" у Београду, преносе медији.

Истражитељи не искључују могућност да су се срели у стрељани, а можда и упознали, пише "Информер" позивајући се на информације из истраге.

Саслушан је власник стрељане, који тврди да К.К. никада није пуцао у тој стрељани, иако су му предочени докази, у виду фотографија К.К. и његовог оца како вежбају у његовом објекту.

Према наводима тог листа, када су од власника стрељане затражени снимци са сигурносних камера, рекао је да оне већ дуже време не раде.

Још једна бизарна ствар која би могла да повеже двојицу осумњичених, што је најпре споменуо председник Србије Александар Вучић, је то да су обојица поштоваоци Адолфа Хитлера.

Као доказ за то, наводи се мајица у којој је У.Б. извршио, убиства а која наводно представља симболе Хитлера, мада је то демантовао мушкарац који тврди да је аутор илустрације са мајице, те да је у питању матурска екскурзија школе из Сопота генерације 1988.

"Информер" пише да је истрага показала да је и ученик К.К. у истрази рекао да познаје нацистичку идеологију. Наводно је дечак рекао да је "нови фирер који ће ујединити свет", пише "Информер" и додаје да је у његовој соби пронађена нацистичка литература, али да његови родитељи тврде како о томе не знају ништа.

image