Србија и Балкан

У Новом Саду обележен Дан победе над фашизмом

Негујемо културу сећања тако што се сваког 9. маја овде окупљамо и полажемо венце за људе који су својим животима нама дали да живимо слободно, поручио је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић
У Новом Саду обележен Дан победе над фашизмом© Званична презентација Града Новог Сада, http://www.novisad.rs/

Полагањем венаца на Спомен гробљу, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно је са делегацијом Градског одбора СУБНОР-а, Организацијом резервних возних старешина и представницима Војске Србије, обележио Дан победе над фашизмом.

Ђурић је истакао да је важно да се одржи сећање на све жртве и борце који су својим животима донели мир и слободу будућим генерацијама.

"За нас као град изузетно је важно да никада не заборавимо све ове људе који су дали своје животе и херојски се борили за слободу. Негујемо културу сећања тако што се сваког 9. маја овде окупљамо и полажемо венце за људе који су својим животима нама дали да живимо слободно и оставили нам наслеђе које и ми, и генерације које ће убудуће за нас живети треба даље да наставимо да чувамо, негујемо, градимо и да живимо у заједници са принципима толеранције", рекао је Ђурић.

Председник удружења бораца Града Новог Сада Милован Вујић каже да је важно да се очува мир и негује традиција која ће се преносити и на наредне генерације.

"У име тога, ми као потомци обележавамо и тражимо да наши потомци обележавају ове значајне датуме из историје НОБ-а. Југославија је победила са југословенском народном армијом и извојевала ову победу и ову слободу", изјавио је Вујић.

image
VV inauguration
banner