Србија и Балкан

Вучић захвалан на ставу Малдива по питању Косова и Метохије: Одлука у складу са међународним правом

Захвалан сам на ставу Малдива о питању Косова и Метохије, навео је Вучић
Вучић захвалан на ставу Малдива по питању Косова и Метохије: Одлука у складу са међународним правом© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Републике Малдиви Абдулу Шахида.

"Наше пријатељство отпочело је у периоду интензивне сарадње у оквиру Покрета несврстаних земаља, а ми смо спремни да на овим историјским темељима надоградимо укупне односе проширењем сарадње у свим областима од међусобног значаја", нагласио је Вучић.

Захвалио сам министру Шахиду на ставу Малдива о питању Косова и Метохије који је у складу са међународним правом и изразио наду да ћу у што скоријем периоду имати част да угостим председника Републике Малдиви Ибрахима Мохамеда Солиха, што би била историјска посета и додатни подстицај јачању односа између наше две пријатељске земље, написао је председник Вучић у објави на свом Инстаграм налогу.

Србија је јуче у Министарству спољних послова у Београду потписала више споразума са Малдивима, а Шахид је након потписивања рекао да Малдиви поштују територијални интегритет и суверенитет Србије.

Малдиви уважавају и подржавају територијални интегритет и суверенитет Србије и блиске везе између наших земаља настављају да расту, нагласио је том приликом министар Шахид.

Почетком јануара, девет земаља повукло је признање независности тзв. Косова: Сомалија, Буркина Фасо, Габон, Есватини, Либија, Гвинеја, Антигва и Барбуда, Света Луција, Малдиви. Том приликом, Вучић је рекао да чак 106 земаља не признаје "Косово".

Свега 84 недвосмислено признају, три земље нисте начисто. Девет је повукло. Сомалија, Буркина Фасо, Габон, Есватини, Либија, Гвинеја, Антигва и Барбуда, Света Луција, Малдиви. Чекамо десету, рекао је Вучић тада.

image