Србија и Балкан

Дволичност Запада не може дуго трајати, Русија се мора поштовати

Председник РС је нагласио да је то што колективни Запад не воли Русију и њеног председника Владимира Путина природно, јер он западним земљама више не обезбеђује јефтине ресурсе
Дволичност Запада не може дуго трајати, Русија се мора поштовати© TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Земље Колективног запада се сада представљају као "бранитељи људи који страдају у Украјини", а нису заштитили људе у другим земљама изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик у Москви.

"Зашто нису заштитили људе у Сирији, Либији или Југославији када нас је Запад без разлога бомбардовао? Та дволичност не може дуго трајати", рекао је Додик.

Он је нагласио да је то што колективни Запад не воли Русију и њеног председника Владимира Путина природно, јер он западним земљама не обезбеђује јефтине ресурсе, као што је било раније.

"Руси су неразумно дуго, годинама, давали јефтин гас Европи, Немачкој, јачајући њихову економију", указао је Додик.

Додик је подсетио на речи немачког канцелара Олафа Шолца од пре годину дана, када је изразио намеру да Украјини испоручује "само шлемове".

"И све се завршило тиме што се сада тенкови 'леопард' шаљу у Украјину. Зашто бисмо сада веровали у њихове добре намере?", упитао је Додик.

Он је истовремено позвао на разумевање улоге Русије у светској заједници и на то да је поштују.

"Русија се мора поштовати, разумети и поштовати њена улога у свету", рекао је Додик за НТВ.

Председник Републике Српске Милорад Додик наставља посету Руској Федерацији, а данас би требало да се сусретне са руским председником Владимиром Путином. 

image