Србија и Балкан

Премијер РС: Зашто Додик не би могао у Москву као и сви други?

Радован Вишковић је навео да ће на том скупу у Москви бити анализирана тренутна глобална ситуација и правци кретања
Премијер РС: Зашто Додик не би могао у Москву као и сви други?© Milos Tesic/ATAImages

Уочи најновије најаве о предстојећој посети председника РС Милорада Додика Русији, премијер Републике Српске (РС) Радован Вишковић изјавио је данас да је сваки одлазак званичника Републике Српске ван њених граница, поготову ако иду код пријатеља, добар за Српску.

"Ова посета се медијски, по мало, погрешно тумачи. Председник Додик не иде у посету искључиво због сусрета са председником Русије Владимиром Путином. Он већ вечерас, када допутује у Москву, има значајне састанке са бројним саговорницима", рекао је Вишковић новинарима у Зворнику.

Вишковић истиче да не види разлог зашто се толико медијски дигла прашина око те посете када и други званичници долазе у Москву и састају се са председником Руске Федерације, преноси РТРС.

"Не знам зашто и председник Српске не би то могао", рекао је Вишковић и додао да ће се Додик и Путин састати на скупу на којем ће бити више од 500 званица са највишег нивоа Руске Федерације и суседних земаља.

Вишковић је навео да ће на том скупу бити анализирана тренутна глобална ситуација и правци кретања.

"Веома је важно да наши људи учествују на таквим састанцима. Зашто би ми били ускраћени да знамо шта се на тим скуповима говори, у ком правцу идемо и да се и ми спремамо за такву будућност", рекао је Вишковић.

image