Србија и Балкан

Одређен притвор девојчици која је ножем напала две особе у школи "Руђер Бошковић"

Девојчица се сумњичи за кривично дело убиство у покушају
Одређен притвор девојчици која је ножем напала две особе у школи "Руђер Бошковић"© Танјуг/Тара Радовановић

Девојчици (15) која је 4. маја у школи "Руђер Бошковић" ножем нанела телесне повреде једном вршњаку и професорки (45), одређен је притвор, сазнаје Танјуг.

Она је јуче изашла из психијатријске установе у којој је била смештена, након чега је приведена код судије за малолетнике у Вишем суду у Београду.

Притвор јој је одређен због околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Девојчица се сумњичи за кривично дело убиство у покушају. Она је, како наводи Танјуг, и раније имала психичке проблеме, а пре пар месеци је избачена из поменуте школе.

Дечак и наставница задобили су лакше телесне повреде и обоје су одмах хоспитализовани у одговарајуће установе.

Вршњачко насиље у ОШ "Павле Савић", директор предузео неопходне мере

На друштвеним мрежама појавио се снимак вршњачког насиља у ОШ "Павле Савић" у Миријеву, а директор школе Милан Крстић потврдио је данас за Танјуг да је преузео све мере након што се појавио снимак.

Он је рекао да је о догађају обавештен јуче и да је одмах покренута адекватна процедура. Крстић је рекао да је реч о ученицама истог одељења шестог разреда.

Како објашњава, на снимку се види како једна девојчица гура другу на ходнику школе и низ степенице, а да све то снима трећа девојчица.

Уместо, како објашњава директор, да трећа девојчица буде "глас разума" и спречи свађу и гурање, она је све то снимала.

На питање зашто је снимала цео случај, уместо да помогне, није умела да одговори, додаје Крстић.

Он наводи да су одмах позван разредни старешина и родитељи девојчице која је жртва насиља, али и оне која је напала другарицу, као и девојчице која је све то снимала.

Истиче да су са њима обављени разговори у присуству стручне службе и разредног старешине. Крстић додаје да је за сутра заказан састанак Тима за борбу против насиља и да ће бити донете одређене мере и казне.

Нагласио је да ће школа организовати ванредне часове на којима ће се радити на едукацији ученика о насиљу, са акцентом на вршњачко насиље. Случај је у процедури и биће и појачаног васпитног рада.

Напомиње да су пре овог случаја у школи, заједно са саветом родитеља имали идеју да се потпуно забрани употреба мобилних телефона у школи. Сада, додаје Крстић, то је додатно оправдано, јер снимање насиља подстиче да се и други понашају слично.

image
VV inauguration
banner