Србија и Балкан

Министарство просвете предложило смену директорке "Рибникара", суспензија за педагога и психолога

Резултат инспекцијског надзора је предлог за разрешење директорке Снежане Кнежевић и формирање привременог органа за управљање овом школом
Министарство просвете предложило смену директорке "Рибникара", суспензија за педагога и психолога© Танјуг/Сава Радовановић

Министарство просвете je завршило ванредни инспекцијски надзор у Огледној школи "Владислав Рибникар" на Врачару, покренут 22. маја.

Резултат надзора је предлог за разрешење директорке Снежане Кнежевић и формирање привременог органа управљања овом школом, преноси "Блиц".

Записником се додатно налаже спровођење дисциплинског поступка према педагогу и психологу школе, који ће бити суспендовани до окончања поменутог поступка.

Овај предлог Министарства уследио је након што је 3. маја ученик ОШ "Владислав Рибникар" ушетао у школу са пиштољима и Молотовљевим коктелима и убио деветоро својих вршњака и чувара школе, а више њих ранио.
Данас је поводом ове трагедије у полицији исказ дала дадиља дечака убице где је до детаља испричала све што зна о његовом одрастању и навикама, а више о њеном сведочењу прочитајте у одвојеној вести.

Подсетимо, мајка дечака који је убио деветоро вршњака и чувара Основне школе "Владислав Рибникар" саслушана је у среду у полицији и том приликом је детаљно причала своју верзију приче о детињству свог сина, његовом здрављу, односу са вршњацима, породичним односима...

Данас су поједини медији објавили вест да ће настава у "Рибникару" трајати до 2. јуна, али ову вест је демантовао за "Телеграф" Игор Ђорђевић, председник Савета родитеља у тој школи и нагласио је да ће се састанак Савета и представника Владе одржати вечерас.

Он је навео и да је његова заменица "злоупотребила" свој положај и у медије пласирала информацију која још увек није усвојена да се школска година завршава 2. јуна, преноси "Телеграф".

Подсетимо, Бојана Недељковић заменица председника Савета родитеља ОШ "Владислав Рибникар" рекла је да је на састанку родитеља са свим релевантним институцијама донета је одлука да за све ученике основне школе Владислав Рибникар школска година буде завршена у петак 2. јуна.

Иницијално је постојао предлог да деца која не могу или не желе да иду на наставу у просторијама школе, могу да користе неке од институција културе где би могли да се окупљају или пак затраже помоћ.

image