Србија и Балкан

Петковић са Конрад: Куртијеви "градоначелнци" и специјалци немају шта да траже на северу КиМ

Директор канцеларије за КиМ указао је амбасадорки Немачке да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти не показује спремност на деескалацију ситуације на северу КиМ
Петковић са Конрад: Куртијеви "градоначелнци" и специјалци немају шта да траже на северу КиМ© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић разговарао је данас са амбасадорком Немачке у Србији Анке Конрад и поручио јој да Куртијеви нелегитимни градоначелници и специјалне јединице немају шта да траже на северу Косова и Метохије.

"Имао сам отворен и конструктиван разговор са амбасадорком Немачке у Србији Анке Конрад у светлу кризе на северу Косова и Метохије коју је својим једностраним и насилним акцијама изазвао Аљбин Курти", написао је Петковић на свом Фејсбук профилу.

Он је навео да је пренео додатну забринутост за безбедност српског народа на КиМ с обзиром на чињеницу да Аљбин Курти не показује спремност на деескалацију ситуације.

"Подвукао сам да Куртијеви нелегитимни градоначелници и специјалне јединице немају шта да траже на северу Косова и Метохије, као и да Радош Петровић и Душан Обреновић који су ухапшени док су мирно протестовали, о чему постоје и докази, морају да буду пуштени на слободу", нагласио је Петковић.

image