Србија и Балкан

Свечља: Србија киднаповала три полицајца на територији "Косова"

Након данашњег хапшења косовских специјалаца у општини Рашка, министар унутрашњих послова тзв. Косова на Твитеру оптужио Србију да је "прекршила све међународне правне норме"
Свечља: Србија киднаповала три полицајца на територији "Косова"Getty © Ferdi Limani

Припадници специјалних јединица српске полиције ухапсили су на територији централне Србије до зуба наоружане специјалце тзв. Косова, објавиле су "Новости".

Сва три ухапшена били су наоружани аутоматским оружјем и у пуној ратној опреми са ГПС уређајима, мапама и другом опремом.

Тим поводом на друштвеној мрежи Твитер огласио се министар унутрашњих послова тзв. Косова Џељаљ Свечља који је написао да је Србија на територији Косова киднаповала три косовска полицајца.

"Србија наставља да прави проблеме и да буде чувар криминалаца на Косову и у региону. Њихове снаге су ушле на нашу територију и киднаповале три полицајца Републике Косова, кршећи све међународне правне норме", написао је он на Твитеру.

"Без икакве сумње, наши полицајци су били стационирани на територији Републике Косово, на контролном пункту, обављајући своје редовне дужности. Србија и даље остаје узрочник и чувар зла у региону и на Косову. Не одустајемо пред криминалцима и терористима. Такво понашање нас неће спречити да ојачамо суверенитет у земљи. Србија поново показује своје право лице, аутократске и агресивне државе", додао је он.

image